Rijkswaterstaat
Bedrijfspresentatie (tijdslot 1)

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

9200

Werknemers

1

Landen

4

Branches

Werken bij Rijkswaterstaat

Video thumbnail

40

Stages

Activiteiten

Bedrijfspresentatie (tijdslot 1)

Manier van handelen vanuit techniek bij een calamiteit

13-11-2020 14:00

Online

Tijdens dit uur laten we je interactief kennismaken met het werk van Rijkswaterstaat in de vorm van een workshop. Uiteraard vertellen we ook wat over Rijkswaterstaat zelf en de projecten waar wij aan werken. De casus van de workshop is als volgt: Het ongeval bij stuw Grave is in 2018 wekenlang in het nieuws geweest. Door een aanvaring met een schip functioneerde de stuw niet meer, maar een definitieve oplossing zou maanden in beslag nemen. In deze workshop proberen we jullie mee te nemen bij de afweging voor de tijdelijke oplossing en alle belangen en problemen die hierbij een rol hebben gespeeld. Ondanks alle schade bleek dat het nog veel erger had gekund… Wat voor oplossing kunnen jullie mee komen onder tijdsdruk?

Deze studenten zoeken wij

Wij zijn op zoek naar enthousiaste studenten met een studieachtergrond in civiele techniek, elektrotechniek, industriële automatisering of werktuigbouwkunde die graag aan de slag willen met nieuwbouw- en renovatieprojecten in heel Nederland. Dit kan zowel in de vorm van een meeloop- of afstudeerstage zijn, een bijbaan, een traineeship of een startersfunctie.

Zelfstandig

Probleemoplossend denken

Breed interessegebied

Hier kun je ons vinden

Rijnstraat 8

2515 XP Den Haag