NS
Bedrijfspresentatie (tijdslot 2)

NS

NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer. We bevorderen het gebruik van het openbaar vervoer en houden Nederland in beweging. Onze reizigers staan in al onze activiteiten op 1, 2 en 3 en we werken voor hen aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis van deur tot deur. Onze treinen zijn één en al techniek. Het mooie aan werken als technicus bij NS is dat je jouw eindresultaat direct ziet. We voeren continu technische verbeteringen door, we zorgen dat treinen goed onderhouden worden en we moderniseren treinstellen van binnen en buiten. Techniek is bij NS nooit een eindstation!

39000

Werknemers

3

Landen

2

Branches

Werken bij NS

Video thumbnail

2

Vacatures

2

Stages

Activiteiten

Bedrijfspresentatie (tijdslot 2)

Techniek bij NS: op digitaal spoor?

13-11-2020 15:30

Online

Het is 13 november, 15:30. Een urgent mailtje komt binnen: of het digitale meetinstrument waarmee we de ligging van het spoor meten ook voor op de trein mogen monteren in plaats van achterop de trein? Dat is namelijk makkelijker voor de dienstregeling! Misschien denk jij nu al: waarom niet? In deze interactieve workshop van NS nemen we jou eerst mee in de wereld van Techniek bij NS. Ontdek wat NS zelf allemaal in-house met techniek en IT doet en welke belangrijke rol dat speelt in de zitplaatskans voor jou in de trein. Daarna gaan wij verder met bovenstaande vraag die aan ons is gesteld. Mag dat meetinstrument inderdaad voorop de trein, er zit toch helemaal geen technisch verschil in de voorkant of achterkant van een trein? We kunnen alvast verklappen dat dat wel het geval is… Met welke aspecten moeten we vanuit de techniek (elektrotechniek & werktuigbouwkunde) en alle processen rekening houden? Ontdek het verhaal achter een ogenschijnlijk simpele vraag die op vrijdag 13 november om 15.30 aan jou zou worden gesteld.

Deze studenten zoeken wij

Bij NS zijn we altijd op zoek naar technisch toptalent, van werkbouwtuigkunde tot technische bedrijfskunde. We zoeken studenten die net afgestudeerd zijn of binnenkort afstuderen, en op zoek zijn naar een startersfunctie of een technisch traineeship. We zoeken studenten die in staat zijn om tot creatieve en slimme oplossing te komen voor verschillende uitdagingen en die mee willen werken aan de reis van morgen.

Vermogen om te innoveren

Bezig met duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid

Leidinggevende kwaliteiten

Open voor ontwikkeling

Verantwoordelijkheid dragen

Hier kun je ons vinden

Laan van Puntenburg 100

3511 ER Utrecht