NRG
Middagonderdeel (tijdslot 2)

NRG

NRG is wereldmarktleider in de levering van nucleaire medicijnen (medische isotopen). Dagelijks zijn meer dan 30.000 patiënten wereldwijd voor hun behandeling afhankelijk van onze medische grondstoffen. Deze medische isotopen worden gebruikt bij medische beeldvormingstechnieken (PET en SPECT-scans). En ze worden gebruikt bij de behandeling van ziektes als kanker en hart- en vaatziekten. We verzekeren nucleaire topprestaties en vanuit onze kennis en ervaring zetten we nucleaire oplossingen in voor mens en milieu.

800

Werknemers

1

Landen

1

Branches

43

Vacatures

5

Stages

Activiteiten

Middagonderdeel (tijdslot 2)

Middagonderdeel II NRG

17-11-2023 15:30

WTC Rotterdam

Ben jij benieuwd hoe radio-isotopen met behulp van een kernreactor binnen NRG|PALLAS geproduceerd worden? En wist je dat daarmee 30.000 patiënten per dag wereldwijd geholpen worden! Werken binnen NRG|PALLAS betekent naast de boeiende en hoogwaardige techniek dus ook dat je een belangrijke maatschappelijke bijdrage vervult. Na een uitleg over wat NRG produceert nemen we je snel mee in een interactieve case study waarin jij leert hoe de isotopen binnen NRG geproduceerd worden. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuw te bouwen kernreactor PALLAS in de Pettense duinen, welke onze oude dame: de Hoge Flux Reactor (HFR), met een respectabele leeftijd van meer dan 60 jaar, gaat vervangen. Een nieuwe kernreactor betekent ook nieuw te ontwerpen bestralingsfaciliteiten waarmee we onze isotopen bestralen. In de case study leggen we eerst de natuurkundige basis uit van hoe wij onze radio- isotopen produceren in de reactorkern. Vervolgens laten we je zien hoe een bestralingsfaciliteit er technisch uit ziet en leggen je het werkingsprincipe uit. Met deze benodigde voorkennis op zak, is het aan jullie de taak om het optimale ontwerp te bepalen voor de nieuw te ontwerpen bestralingsfaciliteit. Op een interactieve manier zullen we de benodigde expertises behandelen en wat ieders bijdrage aan het ontwerp proces is. Vervolgens zal het laatste deel bestaan uit Q&A sessies in kleine groepjes met de experts. Met alle ambities en grote engineering vraagstukken die komende jaren voor ons liggen, zijn er volop groei kansen en mogelijkheden binnen NRG|PALLAS. Wij kijken er dan ook ontzettend naar uit om met jullie kennis te maken tijdens dit event!

Deze studenten zoeken wij

De hoge flux (HFR) reactor in Petten is verantwoordelijk voor de levering van 35% van alle medische isotopen wereldwijd en voor maar liefst 65% in Europa. Hiermee is de HFR in Petten de grootste producent en leverancier van isotopen ter wereld. Er komt veel kijken bij het produceren van medische isotopen en daarom zoeken wij studenten met een technische achtergrond. Denk hierbij aan onder andere natuurkunde (kernfysicus), scheikunde (lab werkzaamheden), werktuigbouwkunde/lucht- en ruimtevaar techniek/civiele techniek (diverse engineering, onderzoek en consultancy functies). Daarnaast beschikt NRG over een traineeprogramma dat 1,5 jaar duurt waarin je kennis maakt met de gehele organisatie zowel in Petten als in Arnhem. In deze periode heb je de tijd om uit te zoeken waar binnen het bedrijf je graag zou willen werken. Daarnaast staat binnen het traineeship je persoonlijke ontwikkeling centraal, iets waar je de rest van je carrière je voordeel mee doet.

Hier kun je ons vinden

Westerduinweg 3

1755LE Petten