Ministerie van Defensie
Middagonderdeel (tijdslot 1)

Ministerie van Defensie

Veelzijdige werkgever Defensie is een veelzijdige organisatie waar ruim 43.000 militairen en 17.000 burgermedewerkers werkzaam zijn. In feite zijn we een soort mini-maatschappij, want naast de bekende gevechtsfuncties vind je vrijwel elk vakgebied ook binnen Defensie: van logistiek tot bouwtechniek en van geneeskunde tot ICT. Dat werk doe je in een hecht team en in bijzondere omstandigheden, waar ook ter wereld.

Techniek bij Defensie Een baan in de techniek is natuurlijk niet alleen mogelijk bij Defensie. Maar nergens anders kun je dat doen zoals bij ons. We werken overal ter wereld met veel en bijzonder materieel, zoals helikopters, pantservoertuigen, schepen, vliegtuigen… Kortom: grote machines met genoeg technische uitdagingen. We hebben daarom altijd behoefte aan mensen die ervoor zorgen dat alles blijft rijden, vliegen, varen of werken zoals het moet. Want hoe modern en ‘slim’ ons materieel ook is, het onderhouden en beheren ervan blijft mensenwerk.

Militaire managers Het managen van al die mensen ligt in handen van onze officieren, in feite onze militaire managers. Voor hogeropgeleiden jongeren bieden we een uitgebreide militaire managementopleiding, waarbij je strategische beslissingen leert nemen in jouw vakgebied. Een mooie carrièrestap voor mensen die een uitdaging wel zien zitten!

40000

Werknemers

1

Landen

Activiteiten

Middagonderdeel (tijdslot 1)

Middagonderdeel I Ministerie van Defensie

17-11-2023 13:45

WTC Rotterdam

Tijdens de case middag bij Defensie zal er op een interactieve manier kennis worden gemaakt met denken op strategisch niveau waarbij de studenten worden uitgedaagd om effectieve plannen te bedenken die aansluiten bij gegeven doelstellingen. Het programma zal beginnen met een korte introductie over Defensie en zal enkele mogelijkheden die Defensie biedt voor technische studenten toelichten. Hierbij zullen enkele militairen vertellen over hun werkervaring. Daarna zullen de werkstudenten van Defensity College een case presenteren. Deze case is gebaseerd op een actueel onderwerp namelijk het conflict tussen China en Taiwan. De studenten zullen verschillende actoren vertegenwoordigen en een strategisch rollenspel spelen om te ontdekken wat werken op strategisch niveau inhoudt.

Deze studenten zoeken wij

Leiderschap

Doorzettingsvermogen

Samenwerken

Hier kun je ons vinden

Kattenburgstraat 7

1018JA Amsterdam