Arcadis
Case study

Arcadis

Arcadis is wereldwijd toonaangevend als ontwerp- en adviesbureau voor de natuurlijke en gebouwde omgeving. Wij werken samen met onze klanten aan buitengewone en duurzame oplossingen en leveren daarvoor ontwerp-, advies-, ingenieurs-, project-, en managementdiensten.

Integriteit, focus op klanten, samenwerking en duurzaamheid. Fundamenten van kwaliteit en resultaat. Geleverd door professionals, die streven naar het beste resultaat. Elke dag weer. Over de hele wereld. Arcadis biedt jou een stimulerende bedrijfscultuur waar persoonlijke ontwikkeling voorop staat. Elke medewerker heeft gelijke kansen op persoonlijke erkenning en loopbaanontwikkeling. Daarnaast hebben we diversiteit hoog in het vaandel staan.

De maatschappij verandert. Tijden veranderen. Dat roept om moderne oplossingen die snel, realiseerbaar, duurzaam en flexibel zijn. Een dagelijkse uitdaging voor Arcadis en mogelijk ook voor jou. In een werkveld waarin Arcadis een bijdrage levert aan de duurzame kwaliteit van de gebouwde en natuurlijke omgeving. Hiermee creëren we waarde voor opdrachtgevers, medewerkers en aandeelhouders. En zorgen we voor een positieve impact.

30000

Werknemers

70

Landen

4

Branches

Arcadis - Our Story

Video thumbnail

75

Vacatures

25

Stages

Activiteiten

Case study

Casestudy Arcadis

17-11-2023 09:45

WTC Rotterdam

**De Lelylijn** Noord-Nederland snel verbinden met de Randstad. Dat is het doel van de Lelylijn. Maar via welke route laat de deze nieuwe spoorlijn lopen? Welke stations ga je bouwen? En hoe zorg je voor de landschappelijke inpassing? De laatste maanden is de Lelylijn steeds vaker in het nieuws en dit is dan ook niet gek. Bij de aanleg van een nieuwe spoorlijn spreek je al snel over een prijskaartje van enkele miljarden euro’s. Eén van de beoogde tracés loopt van Lelystad, via de A6 en de A7 naar Groningen en komt onderweg steden als Emmeloord, Heerenveen en Drachten tegen. Elk van deze steden is groot genoeg voor een eigen station, maar waar ga je deze stations bouwen? Bij Emmeloord heb je te maken met een beperkte ruimte tussen de A6 en de bestaande bebouwing. Bij Heerenveen ligt een groot knooppunt waar je met de spoorlijn misschien dwars doorheen moet en ook bij Drachten dient er een oplossing gevonden te worden voor het kruisen van het knooppunt van de A7 en de N31. In deze casus ontwerp je in groepsverband een klein stukje tracé van de Lelylijn door of langs Emmeloord, Heerenveen of Drachten. Hierbij houd je rekening met bestaande bebouwing, de landschappelijke inpassing en met de bestaande infrastructuur zoals rijkswegen, knooppunten en waterwegen. Uiteraard probeer je hierbij de realisatiekosten zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld te bundelen met bestaande infrastructuur.

Deze studenten zoeken wij

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie “Improving quality of life”. Dat is wat ons verbindt en inspireert. Ben jij een enthousiaste en leergierige student die houdt van een uitdaging? Dan komen wij graag met jou in contact!

Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij (technische) hbo en wo studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen ongeveer 200 studenten voor Arcadis. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter, de daadwerkelijke invulling van de stage komt in samenspraak met jou tot stand. Daarnaast zal je door een ervaren Arcadiaan begeleidt worden tijdens het uitvoeren van de opdracht en laat hij/zij je kennismaken met de medewerkers, de cultuur en de mogelijkheden van Arcadis. Leren bij Arcadis betekent ook dat je een stagevergoeding van 550,- krijgt bij een fulltime stage. Ook voor starters zijn er veel mogelijkheden! Kijk voor de actuele mogelijkheden op careers.arcadis.com/locations/nl/ey

Analytisch denken

Samenwerken

Taalvaardigheden

Hier kun je ons vinden

Weena 505

3013 AL Rotterdam