Techniek Bedrijven Evenement 2018

Het evenement om je carrière te kickstarten

Het Techniek Bedrijven Evenement is hét landelijke carrière-evenement dat staat voor kwaliteit en persoonlijk contact tussen student en bedrijf. De geselecteerde studenten worden gekoppeld aan een exclusieve selectie van bedrijven door middel van ons unieke matchingconcept.

Casestudies, bedrijfspresentaties, een bedrijvenmarkt en een afsluitende borrel zorgen voor een hoge mate van interactie en intensief contact tussen de bedrijven en studenten tijdens het evenement. De 28ste editie van het Techniek Bedrijven Evenement vindt plaats op vrijdag 16 november 2018 in het Beurs-WTC te Rotterdam.

Het landelijke carrière evenement om je carrière te kickstarten

Lanceer je carrière door in contact te komen met topbedrijven!

Wij verbinden ambities

Deelnemen aan het Techniek Bedrijven Evenement gaat op basis van selectie. Wanneer je je inschrijft via de website kun je je studievoortgang, (relevante) nevenactiviteiten en werkervaring aangeven. Daarna kun je aangeven welke bedrijven je voorkeur hebben, en bij welk bedrijven je het liefst zou meedoen aan de casestudie en interactieve middagonderdelen.

Alle deelnemende bedrijven worden zorgvuldig geselecteerd. Wij nemen tijdens bedrijfsbezoeken met de deelnemende bedrijven zorgvuldig de verschillende criteria van het bedrijf door. Op basis daarvan wordt door het bedrijf een profiel geschetst van wat zij graag terugzien in een student. Studenten die voldoen aan dit profiel en zelf hebben aangegeven interesse te hebben in het bedrijf kunnen vervolgens voor dat bedrijf worden geselecteerd. Zo weet je altijd zeker dat het bedrijf interesse heeft in jou als student, en jij interesse hebt in het bedrijf. Ideaal!

Wij verbinden topstudenten met topbedrijven

De perfecte match?! Ja, die bestaat. Wij verbinden ambities!

Inschrijven

Wil je jouw carrière kickstarten en in contact komen met topbedrijven? Schrijf je dan nu in voor het Techniek Bedrijven Evenement!

Log in en meld je aan Maak een profiel aan en schrijf je in

Het inschrijfproces

01

Maak een profiel aan

Voordat je je kan inschrijven voor het Techniek Bedrijven Evenement, maak je via de website een profiel aan. Hier vul je in wie je bent en hoe wij met je in contact kunnen komen.

Meld je nu aan

02

Vul je profiel in

Je maakt de gegevens in je profiel compleet. Hier kun je je studievoortgang, nevenactiviteiten, werkervaring en interesses aangeven.

03

Schrijf je in

Als je profiel compleet is, is het tijd om je in te schrijven voor het Techniek Bedrijven Evenement. Geef hierbij ook je voorkeursbedrijven op per onderdeel.

04

Het evenement

Zo spoedig mogelijk na de deadline krijg je bericht of je geselecteerd bent voor het Techniek Bedrijven Evenement. Als je geselecteerd bent ontvang je verdere informatie.

De selectieprocedure

Techniek Bedrijven hanteert de volgende selectieprocedure bij het maken van een match tussen jou en een bedrijf.

01

Aanmelden

Om mee te doen met een evenement maak je via de website een profiel aan. Hier vul je in wie je bent en hoe we met je in contact kunnen komen.

Meld je nu aan

02

Bedrijfsvoorkeur

Techniek Bedrijven vraagt per evenement aan ieder bedrijf hoe zwaar ze ieder aspect van het profiel van een student laten meewegen. Op deze manier schetsen ze een duidelijk beeld van de student de ze graag zien verschijnen.

03

Score

Vervolgens wordt gekeken naar de match tussen student en bedrijf op basis van een procentuele score. De score die je krijgt verschilt dus per bedrijf, omdat ieder bedrijf op zoek is naar een ander type student.

04

Koppeling

De studenten die het best passen bij de voorkeuren van het betreffende bedrijf worden in contact gebracht met het bedrijf.

Wanneer

16 November 2018

Waar

WTC Rotterdam

Dagprogramma

Alle deelnemende studenten krijgen een persoonlijk dagprogramma dat toegespitst is op hun interesses én ambities. In de ochtend doen alle studenten mee aan één van de 24 verschillende casestudies. In de middag doet iedere student mee aan twee interactieve middagonderdelen. Het evenement wordt afgesloten op de beursvloer, waar tijdens de bedrijvenmarkt en borrel nog de mogelijkheid is om met bedrijven in contact te komen, en waar nagepraat kan worden over de ervaringen van deze dag.

08:30 - 09:30

Omdat de deelnemende studenten vanuit heel Nederland moeten komen is er een uur uitgetrokken voor de inloop. Tijdens de ontvangst is er de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en kan er kennis gemaakt worden met de andere deelnemende studenten.

09:30 - 10:00

Nadat alle deelnemende studenten zijn gearriveerd wordt de dag geopend met een praatje.

10:00 - 13:00

Tijdens een drie uur durende casestudie krijgen de deelnemende studenten de kans om intensief kennis te maken met een bedrijf en hun werkwijze. 24 verschillende bedrijven zullen een casestudie verzorgen. De bedrijven presenteren een vraagstuk in de vorm van een actueel of fictief probleem. In groepsverband proberen de deelnemende studenten dit probleem in drie uur te doorgronden. De casestudies worden afgesloten met korte presentaties en feedback van de bedrijven. De koppeling van de deelnemende studenten aan de verschillende casestudies gaat op basis van het matchprincipe.

De volgende bedrijven verzorgen case studies:

Essent_logo
Heerema_logo
Ortec Finance_logo
EY_logo
Vanderlande_logo
Royal Dutch Shell _logo
IMC_logo
Fluor_logo
Arcadis_logo
Accenture_logo
Quooker_logo
Oliver Wyman_logo
Deloitte_logo
Roland Berger_logo
Van Oord_logo
Tata Steel_logo
MIcompany_logo
McKinsey & Company_logo
ASML_logo
ProRail_logo
Kraft Heinz Company_logo
Witteveen+Bos_logo
Sweco_logo
Pon_logo
ABN AMRO_logo

13:00 - 14:00

Tijdens de lunch hebben studenten en bedrijven de kans om informeel met elkaar in gesprek te gaan. De bedrijven zullen ingedeeld worden per sector. Dit geeft de studenten de gelegenheid om in gesprek te gaan met bedrijven uit de sector die voor de student interessant zijn.

Om een beter idee te krijgen van het profiel en de werkzaamheden van een bedrijf, vinden er tijdens het middagprogramma interactieve bedrijfspresentaties en serious games plaats. Kijk in de beschrijvingen wat voor onderwerp de bedrijven zullen behandelen. Koppeling van de deelnemende studenten aan de verschillende bedrijfspresentaties zal wederom op basis van het matchprincipe gaan.

De volgende bedrijven verzorgen een onderdeel in middag ronde 1:

Allseas_logo
Royal HaskoningDHV_logo
VolkerWessels_logo
TNO_logo
Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium_logo
NS_logo
Lely _logo
Allseas_logo
McKinsey & Company_logo
Croonwolter&dros_logo
Nouryon_logo
Rijkswaterstaat_logo
ChipSoft_logo
Unilever_logo
Critical Minds_logo
Ministerie van Defensie_logo

Om een beter idee te krijgen van het profiel en de werkzaamheden van een bedrijf, vinden er tijdens het middagprogramma interactieve bedrijfspresentaties en serious games plaats. Kijk in de beschrijvingen wat voor onderwerp de bedrijven zullen behandelen. Koppeling van de deelnemende studenten aan de verschillende bedrijfspresentaties zal wederom op basis van het matchprincipe gaan.

De volgende bedrijven verzorgen een onderdeel in middag ronde 2:

Unilever_logo
ProRail_logo
Royal Philips_logo
Alliander_logo
Batenburg Techniek_logo
NS_logo
Otrium_logo
Accenture_logo
Rijkswaterstaat_logo
KLM Royal Dutch Airlines_logo
Arcadis_logo
TSG Group_logo
BAM_logo
Anthony Veder_logo
Sweco_logo
Dow Benelux_logo
Adyen_logo
Ministerie van Defensie_logo

Na een intensief en persoonlijk dagprogramma komen alle deelnemende studenten en bedrijven samen op de bedrijvenmarkt onder het genot van een borrel. Dit biedt de deelnemende studenten de gelegenheid om contact te leggen met bedrijven die ze nog niet hebben gesproken. Voor oriënterende studenten is de bedrijvenmarkt een mooie manier om meer te weten te komen over verschillende bedrijven. Voor de verdiepende student is er de mogelijkheid om te informeren naar stage- en/of afstudeermogelijkheden bij bedrijven die hun interesse hebben gewekt.

Deelnemende bedrijven 2018

Damen_logo
Eneco_logo
FrieslandCampina_logo
INNOPAY_logo
KPN Consulting_logo
Lightyear_logo
Microsoft_logo
Royal Schiphol Group_logo
TBI_logo
Thales_logo
The Boston Consulting Group_logo
Vopak_logo
YES!Delft_logo

Inschrijven

Wil je jouw carrière kickstarten en in contact komen met topbedrijven? Schrijf je dan nu in voor het Techniek Bedrijven Evenement!

Log in en meld je aan Maak een profiel aan en schrijf je in