Techniek Bedrijven Evenement 2018

Het evenement om je carrière te kickstarten

Techniek Bedrijven Evenement is hét landelijke carrière-evenement dat staat voor kwaliteit en persoonlijk contact tussen student en bedrijf. De geselecteerde studenten worden gekoppeld aan een exclusieve selectie van bedrijven door middel van ons unieke matchingconcept.

Casestudies, bedrijfspresentaties, discussies, workshops, een bedrijvenmarkt, vacaturerondes en een afsluitende borrel zorgen voor een hoge mate van interactie en intensief contact tussen de bedrijven en studenten tijdens het evenement. De 26ste editie van het Techniek Bedrijven Evenement vindt plaats op vrijdag 17 november 2017 in het Beurs-WTC te Rotterdam.

Het landelijke carrière evenement om je carrière te kickstarten

Lanceer je carrière door in contact te komen met topbedrijven!

Wij verbinden ambities

Deelnemen aan het Techniek Bedrijven Evenement gaat op basis van selectie. Wanneer een student zich inschrijft via de website geeft deze via het inschrijfformulier aan wat de studievoortgang, (relevante) nevenactiviteiten en werkervaring zijn. Daarna kunnen zij opgeven waar hun voorkeur qua bedrijven naar uitgaat, van welke bedrijven zij een casestudie willen en/of van welke bedrijven zij een interactieve case-presentatie willen krijgen en welke workshop zij graag zouden volgen.

Bedrijven worden op hun beurt zorgvuldig geselecteerd door de organisatie. Wij nemen met bedrijven tijdens een bedrijfsbezoek zorgvuldig de verschillende competenties door. Op basis hiervan wordt een profiel geschetst door het bedrijf dat zij graag terugzien bij studenten. Studenten die voldoen aan dit profiel én zelf hebben aangegeven interesse te hebben in het bedrijf kunnen dan vervolgens worden geselecteerd. Zo weet je altijd zeker dat het bedrijf interesse heeft in jou als student en jij interesse hebt in het bedrijf. Ideaal!

Wij verbinden topstudenten met topbedrijven

De perfecte match?! Ja die bestaat. Wij verbinden ambities!

Inschrijven

Wil je jouw carrière kickstarten en in contact komen met topbedrijven? Schrijf je dan nu in voor het Techniek Bedrijven Evenement

Schrijf je nu in

Statistieken

0

Inschrijvingen in 2016

0

Deelnames in 2016

0

Topbedrijven in 2016

Inschrijvingen Techniek Bedrijven Evenement

Statistieken voor de inschrijvingen Techniek Bedrijven Evenement

Doel inschrijving Techniek Bedrijven Evenement

Statistieken voor het doel inschrijvingen Techniek Bedrijven Evenement
  • Oriënteren arbeidsmarkt
  • Op zoek naar een traineeship of baan
  • Verdiepen in bedrijven
  • Op zoek naar stage of afstudeeropdracht

Het inschrijfproces

01

Maak een profiel aan

Voordat je je kan inschrijven voor het Techniek Bedrijven Evenement, maak je via de website een profiel aan. Hier vul je in wie je bent en hoe wij met je in contact kunnen komen.

Meld je nu aan

02

Vul je profiel in

Je maakt de gegevens in je profiel compleet. Hier kun je je studievoortgang, nevenactiviteiten, werkervaring en interesses aangeven.

03

Schrijf je in

Als je profiel compleet is, is het tijd om je in te schrijven voor het Techniek Bedrijven Evenement. Geef hierbij ook je voorkeursbedrijven op per onderdeel.

04

Het evenement

Zo spoedig mogelijk na de deadline krijg je bericht of je geselecteerd bent voor het Techniek Bedrijven Evenement. Als je geselecteerd bent ontvang je verdere informatie.

De selectieprocedure

Techniek Bedrijven hanteert de volgende selectieprocedure bij het maken van een match tussen jou en een bedrijf.

01

Aanmelden

Om mee te doen met een evenement maak je via de website een profiel aan. Hier vul je in wie je bent en hoe we met je in contact kunnen komen.

Meld je nu aan

02

Bedrijfsvoorkeur

Techniek Bedrijven vraagt per evenement aan ieder bedrijf hoe zwaar ze ieder aspect van het profiel van een student laten meewegen. Op deze manier schetsen ze een duidelijk beeld van de student de ze graag zien verschijnen.

03

Score

Vervolgens wordt gekeken naar de match tussen student en bedrijf op basis van een procentuele score. De score die je krijgt verschilt dus per bedrijf, omdat ieder bedrijf op zoek is naar een ander type student.

04

Koppeling

De studenten die het best passen bij de voorkeuren van het betreffende bedrijf worden in contact gebracht met het bedrijf.

Wanneer

17 November 2017

Waar

WTC Rotterdam

Locatie

Adres
Beurs-WTC Rotterdam  
Beursplein 37  
Postbus 30099   
3001 DB Rotterdam   
www.wtcrotterdam.nl
Beurs-WTC Rotterdam 

Lopen 
Op 10 minuten loopafstand van Centraal Station. 

Openbaar vervoer vanaf Rotterdam CS
Metro: Neem de metro en stap uit op het 2e station “Beurs” (1 zone) uitgang Beursplein.  
Tram: Neem de tram, lijn 8, 20, 23 of 25. Stap uit op de Coolsingel ter hoogte van de ABN-AMRO bank. 

Openbaar vervoer vanaf Spijkenisse of Schiedam 
Metro: Neem de metro en stap uit bij station Beurs. 

Kijk voor een volledige routebeschrijving op de website van  www.wtcrotterdam.nl

Het Techniek Bedrijven Evenement vindt plaats bij Beurs-WTC Rotterdam

Dagprogramma

Alle deelnemende studenten krijgen een persoonlijk dagprogramma dat toegespitst is op hun interesses én ambities. In de ochtend participeren alle studenten in één van de 24 verschillende casestudies. In de middag volgt iedere student één van de 16 bedrijfspresentaties en daarna worden er verschillende carrièreworkshops aangeboden. Het evenement wordt afgesloten op de beursvloer, waar tijdens de borrel nog informeel nagepraat kan worden over de ervaringen van deze dag.

08:30 - 09:30

Omdat de deelnemende studenten vanuit heel Nederland moeten komen is er een uur uitgetrokken voor de inloop. Tijdens de ontvangst is er de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en kan er kennis gemaakt worden met de andere deelnemende studenten.

09:30 - 10:00

Nadat alle deelnemende studenten zijn gearriveerd wordt de dag geopend met een praatje.

10:00 - 13:00

Tijdens een drie uur durende casestudie krijgen de deelnemende studenten de kans om intensief kennis te maken met een bedrijf en hun werkwijze. 23 verschillende bedrijven zullen een casestudie verzorgen. De bedrijven presenteren een vraagstuk in de vorm van een actueel of fictief probleem. In groepsverband proberen de deelnemende studenten dit probleem in drie uur te doorgronden. De casestudies worden afgesloten met korte presentaties en feedback van de bedrijven. De koppeling van de deelnemende studenten aan de verschillende casestudies gaat op basis van het matchprincipe.

De volgende bedrijven verzorgen case studies:

Fokker_logo
Festo_logo
Fokker_logo
Stork_logo
Tata Steel_logo
Alliander_logo
Deloitte_logo
Royal Schiphol Group_logo
Arcadis_logo
Pon_logo
McKinsey & Company_logo
Vanderlande_logo
NS_logo
The Boston Consulting Group_logo
Accenture_logo
Microsoft_logo
Heineken_logo
Van Oord_logo
Sweco_logo
Fluor_logo
Witteveen+Bos_logo
KPN Consulting_logo
Ortec Finance_logo

13:00 - 13:45

Tijdens de lunch hebben studenten en bedrijven de kans om informeel met elkaar in gesprek te gaan. De bedrijven zullen ingedeeld worden per sector. Dit geeft de studenten de gelegenheid om in gesprek te gaan met bedrijven uit de sector die voor de student interessant zijn.

13:45 - 14:00

Om iedereen weer nieuwe energie te geven voor het middagprogramma te geven, is er een spreker na afloop van de lunch.

Om een beter idee te krijgen van het profiel en de werkzaamheden van een bedrijf, vinden er tijdens het middagprogramma interactieve bedrijfspresentaties en workshops plaats. Kijk in de beschrijvingen wat voor onderwerp de bedrijven zullen behandelen. Koppeling van de deelnemende studenten aan de verschillende bedrijfspresentaties zal wederom op basis van het matchprincipe gaan.

De volgende bedrijven geven een bedrijfpresentatie:

Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium_logo
Fluor_logo
Vanderlande_logo
McKinsey & Company_logo
VDL_logo
Unilever_logo
Deltares_logo
Alliander_logo
ASML_logo
Picnic_logo
Accenture_logo
Anthony Veder_logo
Royal HaskoningDHV_logo
Rijkswaterstaat_logo
BAM_logo
The Boston Consulting Group_logo
Microsoft_logo
Arcadis_logo
Pon_logo

Om een beter idee te krijgen van het profiel en de werkzaamheden van een bedrijf, vinden er tijdens het middagprogramma interactieve bedrijfspresentaties en workshops plaats. Kijk in de beschrijvingen wat voor onderwerp de bedrijven zullen behandelen. Koppeling van de deelnemende studenten aan de verschillende bedrijfspresentaties zal wederom op basis van het matchprincipe gaan.

De volgende bedrijven verzorgen een onderdeel in middag ronde 2

Adyen_logo
Roland Berger_logo
VDL_logo
Nouryon_logo
Sweco_logo
Tata Steel_logo
Siemens_logo
VolkerWessels_logo
Witteveen+Bos_logo
Van Oord_logo
Royal Philips_logo
Kraft Heinz Company_logo
Bain & Company_logo
Eneco_logo
Allseas_logo
MIcompany_logo
ProRail_logo

Na een intensief en persoonlijk dagprogramma komen alle deelnemende studenten en bedrijven samen op de bedrijvenmarkt onder het genot van een borrel. Dit biedt de deelnemende studenten de gelegenheid om contact te leggen met bedrijven die ze nog niet hebben gesproken. Voor oriënterende studenten is de bedrijvenmarkt een mooie manier om meer te weten te komen over verschillende bedrijven. Voor de verdiepende student is er de mogelijkheid om te informeren naar stage- en/of afstudeermogelijkheden bij bedrijven die hun interesse hebben gewekt.

Deelnemende bedrijven 2017

Aegon_logo
Bain & Company_logo
Bosch_logo
Cost Engineering_logo
Deltares_logo
ENGIE_logo
Evides_logo
Festo_logo
Flow Traders_logo
Fokker_logo
Heineken_logo
Océ _logo
Parthenon - EY_logo
Picnic_logo
Rabobank_logo
Siemens_logo
SKF_logo
Stork_logo
Strategy&_logo
VDL_logo