BAM

BAM-logo

BAM

Koninklijke BAM Groep: de ondernemende bouwer, met aandacht voor professionele, innovatieve en duurzame oplossingen. Van tunnels en ziekenhuizen in Nederland tot steigers in Australië en voetbalstadions in Abu Dhabi, BAM staat aan de basis van vele toonaangevende projecten. BAM is actief in de business lines Bouw en vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van Publiekprivate samenwerking. Je komt BAM tegen in elke fase van het bouwproces: van projectontwikkeling en ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud.

BAM behoort tot de grootste bouwondernemingen in Europa. BAM neemt in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende marktposities in. Wereldwijd voert BAM in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. Met zo'n 19.500 medewerkers brengt BAM jaarlijks duizenden projecten tot stand.

De maatschappij verandert voortdurend, en de bebouwde omgeving beweegt daarin mee. Met the internet of things, data, en virtual reality kan slim worden ingespeeld op, bijvoorbeeld, woonbehoeften. En wat is het effect van zelfrijdende auto’s op de infrastructuur van de nabije toekomst? Daarnaast heeft de enorme vlucht die de technologie de afgelopen jaren nam, innovaties voortgebracht die uitstekend toepasbaar zijn in het bouwproces: robotisering, 3D-printers, drones.  Nieuwe contractvormen vragen om een meer klantgerichte aanpak waarbij de eindgebruiker en de omgeving het uitgangspunt vormen. Ontwikkelingen in de circular economy motiveren om voor elke vraag een duurzame oplossing te bieden. Denken in mogelijkheden brengt onze samenleving verder. BAM heeft de ambitie voorop te lopen bij deze vernieuwingen. Jij ook?

Persoonlijke ontwikkeling en Young BAM
Wij hebben een intern opleidingsinstituut, de BAM Business School, waar je diverse trainingen en opleidingen kunt volgen. Op basis van performance management stel je met je leidinggevende een persoonlijk jaarplan op waarin je jouw ontwikkelpunten concreet maakt. Om je netwerk te vergroten kan je lid worden van onze jongerenorganisatie Young BAM, die diverse activiteiten voor starters organiseert, zoals projectbezoeken, borrels en de jaarlijkse wintersport.

Jaaromzet: 7,0 miljard
Aantal werknemers: 19.500
Aantal vestigingslanden: 5 Europese thuislanden, projecten in meer dan 30 landen wereldwijd
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 50

src="https://www.youtube.com/embed/bnZ8YuJFrQI" frameborder="0" allowfullscreen>

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van BAM is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Om onze strategie kracht bij te zetten hebben we binnen BAM vier kernwaarden:

Predictable
Scalable learning
Proactive ownership
Open collaboration

Slide

Strategie

‘Building the present, creating the future’  
BAM wil in 2020 worden erkend en herkend als een van de leidende, duurzame bouwondernemingen in Europa. Ook streeft BAM ernaar om voorop te lopen in digitalisering en innovatie in de sector. Onze missie: “Building the present, Creating the future”.  
Bij deze strategie horen drie doelstellingen: focus op de projectenportefeuille, vormgeven van de activiteitenportefeuille en het creëren van de toekomstige portefeuille.

Projectenportefeuille

BAM legt focus op de projectenportefeuille (‘Dingen beter doen’) na een grondige analyse van recente projecten. Schaalvoordelen of differentiatie zullen de voornaamste factoren vormen voor prestatieverbetering van de werkmaatschappijen. In marktsegmenten die worden gekenmerkt door prijsconcurrentie, kan BAM een leidende positie innemen door het bundelen van projecten en industrialisatie. Voor verwerving van projecten waar technische vereisten veelomvattender zijn en/of levenscycluskosten een belangrijke overweging vormen, zal BAM inzetten op zijn leidende positie op het gebied van kennis, innovatie en kwaliteitsborging als voornaamste onderscheidende factoren.

Activiteitenportefeuille

BAM geeft vorm aan de activiteitenportefeuille (‘Betere dingen doen’) door werkmaatschappijen te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe proposities ter uitbreiding van de levenscyclus van projecten, en bij het benutten van specialismen in de internationale markten. Deze initiatieven zullen worden gedreven door investeringen in medewerkers en systemen en door het ontwikkelen van partnerschappen.

Toekomstige portefeuille
BAM werkt tevens aan het creëren van de toekomstige portefeuille (‘Nieuwe dingen doen’) door  bouwkundige dienstverlening aan te bieden via een digitaal bouwplatform. BAM heeft de intentie voorop te lopen bij digitalisering door toepassing van de modernste ontwerp- en visualiseringsinstrumenten en nauwgezet de zich wijzigende klantwensen te volgen. BAM faciliteert deze overgang door te investeren in innovatie om een aantrekkelijke omgeving te scheppen voor innovatieve partnerschappen en het sneller ontwikkelen van prototypes om de introductietijd te verkorten.

Slide

Innovatie

BAM heeft de intentie voorop te lopen bij digitalisering in de bouwwereld.  Dit doen we door de toepassing van de modernste ontwerp- en visualiseringsinstrumenten en nauwgezet de klantwensen te volgen. BAM clustert innovatie in vijf thema’s: digitaal bouwen, BIM, physical construction, toekomstige trends en interne verbeteringen. Bij digitaal bouwen kun je denken aan de toepassing van virtual reality, hololens en het creëren van een digitaal platform. Physical construction heeft bijvoorbeeld betrekking op het gebruik van nieuwe materialen, zoals zelfhelend beton. Innovatie wordt zowel direct in de business gestimuleerd als via de BAM Start-up.

Slide

Duurzaamheid

Bewustzijn
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn voor ons van het grootste belang. Zij leiden tot meer transparantie en innovatie en bieden ons de mogelijkheid onze stakeholders in alle fasen van de levenscyclus van een bouwproject samen te brengen. Uit het Climate Change Report 2015 van het CDP blijkt dat BAM koploper is in inspanningen tegen klimaatverandering. Duurzaamheid is stevig in onze bedrijfsvoering verankerd. Een aantal voorbeelden van duurzame projecten zijn De Stroomversnelling (energieneutrale woningen), de Rotterdamsebaan (duurzame tunnel bedekt met zonnepanelen), of het ABN AMRO Paviljoen (circulair bouwen).

Interessante Studies

 • Bouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Bedrijfsinformatietechnologie (WO)
 • Business analytics (WO)
 • Business & it (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Informatiekunde (WO)
 • Ict (HBO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Built environment (HBO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Technische innovatiewetenschappen (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Business, it & management (HBO)

Profiel gewenste studenten

Aanbod voor Studenten

Bij BAM kun je aan de slag in diverse startersfuncties of als trainee in het BAM Graduate Programme! Ook kan je bij ons terecht als je en stage of afstudeeropdracht zoekt. Lijkt het jou leuk om te starten als technisch ontwikkelaar, BIM engineer  of werkvoorbereider? En heb je al een goed beeld van de dagelijkse praktijk van een uitvoerder, constructeur, of calculator?

Voor startersvacatures en het BAM Graduate Programme ga je naar www.bam.com/nl/werken-bij-bam/startersmogelijkheden.

Zoek je een stage of afstudeeropdracht? Ga dan naar www.bam.com/nl/werken-bij-bam/stage-en-afstuderen.

Loopbaanmogelijkheden

Een van de voordelen van werken bij een grote organisatie als BAM is dat er volop mogelijkheden zijn om door te groeien. Hier wordt structureel vorm aangegeven in je persoonlijk jaarplan. Met de BAM Business School beschikt BAM over een uitstekend opleidingsinstituut waar medewerkers hun vakinhoudelijke kennis op peil houden en hun vaardigheden verder ontwikkelen. Om je netwerk te vergroten kan je lid worden van onze jongerenorganisatie Young BAM, die diverse activiteiten voor starters organiseert.

Contactgegevens

www.bam.com/nl/werken-bij-bam
www.facebook.com/RoyalBAM
Instagram/Twitter: @WerkenbijBAM  

Campus recruiters: Matthias Weide en Sara Kwakman
matthias.weide@bam.com en sara.kwakman@bam.com
030 659 89 88
Runnenburg 9 
3981 AZ Bunnik