VDL

VDL-logo

VDL

VDL Groep is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten. Sinds de oprichting in 1953 is het familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 93 bedrijven, verspreid over 19 landen en met meer dan 15.000 medewerkers.  Het is een bundeling van flexibele, zelfstandige bedrijven met elk hun eigen specialisme. Inmiddels is VDL Groep één van Nederlands grootste familiebedrijven: groot in de toeleveringen en halffabricaten, Europees marktleider op het gebied van elektrische openbaarvervoerbussen en beschikt met VDL Nedcar over de enige grote personenautofabriek in Nederland, waar onder andere MINI’s en BMW’s gemaakt worden.

Omzet in 2016: EUR 3,2 miljard 
Verwachte omzet in 2017: EUR 5 miljard
Aantal medewerkers: > 15.000 medewerkers
Aantal vestigingslanden: 19

Slide

Kernwaarden

Diversiteit – samenwerking – ondernemerschap
Onze mensen werken in een hightech omgeving voor diverse markten zoals de semiconductor industrie, automotive industrie, medische sector, solar, energiemarkt, agrarische en voedingsmiddelenindustrie. Dan doen zij met een resultaatgerichte aanpak en met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. VDL is een bedrijf dat met twee voeten op de (bedrijfs)vloer staat. Samenwerken in een informele en open sfeer waarbij aanpakken en durven ondernemen kenmerken zijn die bij de no-nonsense cultuur van VDL Groep horen.

Slide

Strategie

Om innovatieve, concurrerende producten te ontwikkelen, produceren en verkopen voegt VDL Groep de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf. Doorgroeimogelijkheden en lange termijn ambities  krijgen bij ons voorrang. We innoveren door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en een hoogwaardig machinepark. Met onze diversiteit in markten en producten kunnen we risico’s goed spreiden. Daarnaast streven we een beheerste groei en een sterke financiële positie na. We staan voor productie in West-Europa (vooral in Nederland en Vlaams-België), ondersteund door strategische productie in lagelonenlanden. Investeren en innoveren doen we in medewerkers, materialen, producten en technieken, zodat we onze klanten de beste balans kunnen bieden in kwaliteit, techniek, logistiek en kosten.

Slide

Innovatie

VDL innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. Als maakbedrijf zijn we dagelijks bezig met het toepassen en ontwikkelen van de allernieuwste technische mogelijkheden om onze positie in een concurrerende wereldmarkt te verstevigen. Creativiteit, durf en vakmanschap zijn hierbij de sleutelwoorden. Ieder jaar investeren we zo’n 90 miljoen euro in R&D-activiteiten. Daarmee staan we in de top 10 van meest innoverende bedrijven van Nederland.

Slide

Duurzaamheid

Hoewel vanwege onze toeleveringsactiviteiten de inbreng van VDL aan diverse producten vaak voor het oog verborgen blijft, maken wij machines en producten die een wezenlijke bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving. Dat doen we onder andere op het gebied van e-mobility (elektrisch rijden en batterijtechnologie), gezondheidszorg (zoals apparaten om mensen met kanker te behandelen), wetenschap (ontdekken van het heelal), innovatief materiaalgebruik en het reduceren van afval. We bedenken of passen huidige ontwerpen aan om de maakbaarheid van deze machines en producten te vergroten en te verbeteren. Door slimme ontwerpen en geavanceerde productiemethodes leveren we toegevoegde waarde voor onze klant en creëren we werkgelegenheid voor de maakindustrie.

Interessante Studies

 • Automotive (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Software science (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Technische innovatiewetenschappen (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Automotive (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Logistics engineering (HBO)
 • Logistiek en economie (HBO)
 • Logistiek en vervoer (HBO)
 • Mechatronica (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Technische informatica (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)

Profiel gewenste studenten

Aanbod voor Studenten

Werken bij VDL betekent veel afwisseling. We bieden je een dynamische internationale werkomgeving met uitdagende probleemstellingen op het gebied van elektronica, mechanica, mechatronica en informatica. Of dat nu is voor de halfgeleiderindustrie, op het gebied van e-mobility en batterijtechnologie of het verbeteren van productieprocessen door robotisering. Je werkt samen in multidisciplinaire teams, waarin veel ruimte is voor ondernemerschap. Binnen je functie krijg je alle kansen om jouw resultaatgerichte aanpak te tonen door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je krijgt. Wat je bedenkt, zie je ook direct terug op de werkvloer. Daarnaast word je onderdeel van de VDL-familie en kun je rekenen op leuke collega’s die samen met jou de schouders eronder zetten om tot een prachtig eindresultaat te komen voor onze klanten.

Loopbaanmogelijkheden

VDL biedt op stages, afstudeerprojecten en startersfuncties op allerlei gebieden. Ervaren medewerkers helpen je graag op weg. Volg je een opleiding werktuigbouwkunde, electrical engineering, mechatronica, machinebouw, automotive, technische / commerciële bedrijfskunde of industriële automatisering? Je bent van harte welkom bij VDL!
Kijk voor meer mogelijkheden op www.werkenbijvdl.nl

Contactgegevens

VDL Recruitment
Hoevenweg 1
5652 AW Eindhoven
recruitment@vdl.nl
040 – 292 50 66

www.werkenbijvdl.nl