Festo

Festo-logo

Festo

Festo is gespecialiseerd in de automatisering van ”Motion in Control”-processen in verschillende industrieën en wordt wereldwijd vertegenwoordigd in 176 landen. De ambitie van Festo is om als innovatieve partner, klanten in staat te stellen hun concurrentiekracht te verhogen door verregaande samenwerking op het gebied van re-engineering van bestaande machines en bij het ontwerpen van nieuwe machines. Door continue innovatie heeft Festo een assortiment van ruim 30.000 catalogus producten en biedt zij automatiseringsoplossingen op maat voor meer dan 200 industriële sectoren. Het uitgebreide dienstenpakket varieert van advies en dienstverlening op ontwerpgebied tot en met logistieke en technische ondersteuning, en van services voor installatie en onderhoud tot en met training en opleiding van operators en technici.

Jaaromzet: ca. 80 mio. 
Aantal werknemers: 153 (18.000 wereldwijd)  
Aantal vestigingslanden: 60
Aantal nieuwe werknemers per jaar: ca. 18 (waarvan 50% net afgestudeerden)

Slide

Kernwaarden

De kernwaarden van Festo zijn wereldwijd hetzelfde:

 • We are ambitious
 • We are determined
 • We are dependable
 • We are visionary
 • We value each other

Slide

Strategie

In de voorste linies van de industriële automatisering. We werken samen met onze klanten om hen in staat te stellen hun productiviteit te verhogen. Onze know-how combineren we met een passie voor details zonder ooit het totaalbeeld uit het oog te verliezen. We richten ons op duurzame groei en houden de wereld draaiende met zowel pneumatische als elektrische oplossingen. We adviseren onze klanten graag wat voor hen de meest efficiënte en best renderende functie is.

Slide

Innovatie

Festo haalt inspiratie voor nieuwe producten uit de natuur. Automatiseringstechnologie voert immers dagelijkse taken uit in fabrieken, zoals het grijpen, verplaatsen en positioneren van goederen én controlerende processen. De natuur verricht al deze taken instinctief, gemakkelijk en efficiënt. Denk maar aan hoe een olifant of kameleon z’n voedsel vangt, hoe een octupus of vinvis zich voort bewegen of hoe hele zwermen dieren samenwerken. Festo laat zich dagelijks inspireren door dergelijke bionische bewegingen en richtte het Bionic Learning Network system op, een ontwikkelingsteam dat samenwerkt met universiteiten, instituten, ontwikkelbedrijven en particuliere uitvinders. Jaarlijks presenteert Festo nieuwe producten voor de automatisering die door dit team vanuit een bionische beweging zijn doorontwikkeld tot industrieel product.

Slide

Duurzaamheid

Festo heeft een werkgroep bestaande uit medewerkers uit verschillende geledingen van het bedrijf, die de directie adviseert op het gebied van MVO. Daaruit vloeien diverse initiatieven voort die verwerkt worden in het MVO- beleid van Festo. Hierbij enkele aspecten op het gebied van duurzaamheid uit dat beleid:

 • Afval scheiden
 • Het controleren van de energiehuishouding van het pand
 • Richtlijnen qua energielabels voor leaseauto’s

Interessante Studies

 • Industrieel ontwerpen (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Mechatronica (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Industrial design (WO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)
 • Maritieme techniek (HBO)

Profiel gewenste studenten

Technisch geschoolde kandidaten op MBO, HBO en WO-niveau.


Met technisch geschoold wordt bedoeld: Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektronica, Industriële Automatisering, Commercieel Technicus, Automotive Engineering, Industrieel Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde, Human Technology.

Aanbod voor Studenten

Festo Nederland opereert autonoom in het wereldwijde concern en is zelf verantwoordelijk voor strategie en marktbenadering in Nederland. Daardoor zijn er op zowel technisch als commercieel vlak vele kansen. Ook voor staffuncties biedt de organisatie vele uitdagingen. Festo biedt stages, dienstverbanden voor projecten, traineeships en mooie startfuncties met een uitgebreid inwerktraject dat op maat is samengesteld.

Loopbaanmogelijkheden

Festo is een familiebedrijf en staat te boek als goede werkgever. Training en bijscholing zijn eerder regel dan uitzondering.

Zo krijgt iedere nieuwe medewerker (ook staf functies) de driedaagse cursus ‘Pneumatiek voor starters’.

Als een medeweker wat langer in dienst is, is er de mogelijkheid om gericht op de functie door te groeien.

Regelmatig worden er Persoonlijke Ontwikkelings Plannen opgesteld om medewerkers nieuw perspectief te bieden en door te groeien in functie en niveau.

Wellicht goed te vermelden dat er een groot aantal collega’s meer dan 20, 30 of zelf 40 jaar voor Festo NL werken.

Contactgegevens

Festo BV
Schieweg 62
26a7AN Delft
Info.nl@festo.com

Contactpersoon voor dit event:
John Lagerwerf, (arbeidsmarkt)communicatie & marketing
John.lagerwerf@festo.com
06 30 67 13 54