Adyen

Adyen-logo

Adyen

Gebruik je Spotify, Netflix, Facebook, Uber, Booking.com? Dan maak je ook gebruik van de payment
service van Adyen. We processen meer dan 90 biljoen transacties per jaar voor onze merchants. Om dat te kunnen doen en op een schaalbare manier te kunnen blijven doen, automatiseren we zoveel mogelijk. In een startup environment, een unieke company culture, we build the future of payments.

Jaaromzet: $727 miljoen in 2016, 99% groei ten opzichte van het jaar 2015        
Aantal werknemers: ongeveer 650 Aantal vestigingslanden:  12 (Europa, Noord-Amerika, Zuid Amerika, Azië, Australië) Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): sinds 2017 zijn er 200 mensen gestart

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Adyen is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Binnen Adyen zijn de mensen het meest belangrijk. We hebben onze unieke company culture in zeven formules omschreven: de Adyen Formula

- We innovate to benefit all merchants (not just one) and prioritize based on data and live customers.
- We make good choices to build an ethical and sustainable business
- We launch fast, iterate and don’t stop until it works
- Winning is more important than ego; work as a team
- We don’t hide behind email, instead we pick up the phone
- We talk straight, without being rude
- We all share the responsibility to act in the best interests of our merchants, and do whatever it take

Slide

Strategie

In 2006 zag een groep payment technology experts een kans in de betalingsmarkt. Door verouderde systemen en enorm veel aanbieders, was het tijd voor innovatie. Een technologische oplossing werd bedacht die voldoet aan behoeften van snel groeiende global businesses. 

Om dit nieuwe begin aan te geven, is Adyen – Surinaams voor ‘opnieuw beginnen’ – gericht op het bouwen van een structuur die direct aansluit op cardschemes en betaalmethoden over de hele wereld, waardoor bedrijven betalingen kunnen accepteren en online inkomsten kunnen genereren en in een enkel systeem kunnen opslaan.

Na een aantal jaren werken aan de core technology, werden de voordelen van het werken met een enkele partner wereldwijd b erkend. In 2009 tekende onze eerst grote wereldwijde klant: Groupon. Vier jaar later in 2013 werd 14 miljard dollar in transactievolume verwerkt op het Adyen-betalingsplatform. Het jaar daarop was dat 25 miljard dollar en in 2015 verdubbelde dat naar 50 miljard dollar. En we blijven nog steeds groeien.

Slide

Innovatie

Manuele handelingen herhalen? Dat kan een
robot veel beter! In deze video kun je zien hoe we een robot gebruiken binnen een van onze eigen teams om slimmer, efficiënter en effectiever te werken: https://vimeo.com/101312610 Zoals je in de video kunt zien is innovatie binnen Adyen enorm belangrijk. We zijn continue op zoek naar verbeteringen en het is ook een van onze waarden in de Adyen Formula: we innovate to benefit all merchants (not just one) and prioritize based on data and live customers.

Slide

Duurzaamheid

“We make good choices to build an ethical and sustainable business” staat in de Adyen Formula. Aanvragen van nieuwe merchants die met ons willen samen werken, worden nauwkeurig gecheckt om ervoor te zorgen dat we geen betalingen mogelijk maken in.

Interessante Studies

  • Computer science (WO)
  • Informatica (WO)
  • Informatica & economie (WO)
  • Informatica en cyber security (WO)
  • Web science (WO)
  • Kunstmatige intelligentie (WO)
  • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
  • Software science (WO)
  • Technische informatica (WO)

Profiel gewenste studenten

Bij Adyen zoeken mensen die intiatief en verantwoordelijk durven nemen en daarmee bijdragen aan onze snelle groei. We geloven dat mensen het beste uit zichzelf halen wanneer ze de vrijheid, kansen en verantwoordelijkheid krijgen om dat te doen. Onze cultuur is informeel en direct: we talk straight without being rude. We zijn extreme gericht op onze merchants. We geloven in teamwork, en niet in ego’s of hierarchie. Wanneer we een beslissing nemen, maken we die snel en met betrokkenheid van anderen om onze ideeën te verbeteren. We geven elkaar op een informele manier feedback en laten iedereen zijn of haar eigen carriere groeien.

Aanbod voor Studenten

Binnen ons Mechanical Master programma werk je samen met andere studenten en net afgestudeerden aan interessante projecten. Je leert daarmee niet alleen de organisatie en de verschillende teams kennen, maar je leert ook waar jouw talenten liggen en waarmee jij impact maakt.  Binnen Adyen werkt je daarnaast met geweldige organisaties, zoals Facebook, Uber, LinkedIn, KLM, enzovoorts. Samen met teams van over de hele wereld werk je samen aan projecten. Met ons Exchange Program is het zelfs mogelijk om een aantal maanden vanuit een van onze buitenlandse kantoren te werken.

Loopbaanmogelijkheden

Er zijn drie mogelijkheden om bij ons in een team te starten;
- een bijbaan naast je studie
- een internship of afstudeer project
- een vaste baan in een van de verschillende teams

Contactgegevens

Lisanne.vankessel@adyen.com
Lisanne van Kessel, Recruitment Coordinator