Alliander

Alliander-logo

Alliander

Alliander is een energienetwerkbedrijf. Dagelijkstransporteren we energie van en naar ruim drie miljoen klanten. Wij zorgen voor een betrouwbare, betaalbare en bereikbare energievoorziening in een groot deel van Nederland. Dat is waar wij iedere dag aan werken. Nu, én in de toekomst.

Alliander bestaat uit een groep bedrijven met in totaal ruim 7.000 medewerkers. Samen staan we voor hoogwaardige kennis van energienetwerken, energietechniek en technische innovaties. Ons netwerkbedrijf bestaat al 100 jaar. Je kunt ons dus gerust experts noemen in het ontwikkelen, onderhouden en beheren van energienetwerken.

Bij Alliander werken mensen met een scherp gevoel voor de behoeften van onze klanten. Mensen die actief contact maken, die zich verdiepen in de ander en bereid zijn om elkaar verder te helpen. Onze professionals gaan doordacht te werk in een complexe en dynamische omgeving. Elke dag oefenen we met passie en liefde ons vak uit en zoeken we samen naar nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Jaaromzet: 1.6 miljard in 2016    
Aantal werknemers: 7.240    
Aantal vestigingslanden: 2
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 50

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Alliander is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Energie is essentieel voor ons welzijn en onze welvaart. Zonder energie kunnen we onze huizen niet verwarmen, koken, lesgeven, communiceren, het verkeer veilig houden of treinen laten rijden en ons financiële systeem draaiende houden. Om een oplossing te vinden voor de energievraagstukken van vandaag en morgen, investeren we veel. In technologie, en vooral in onze mensen. Enerzijds door een goede beloning met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Anderzijds door opleidingsmogelijkheden te bieden, waarmee zij het beste uit zichzelf – en daarmee ons bedrijf – kunnen halen. Onze professionals werken aan uitdagende projecten. Waar zij energie van krijgen? Diepgang in hun vak én een baan die er toe doet in de maatschappij. We luisteren naar onze klanten en bieden ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Zo komen we steeds tot betere oplossingen voor de energievraagstukken van vandaag en morgen.

Slide

Strategie

De energiemarkt is volop in beweging. Dit vraagt om passende oplossingen die de energievoorziening betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar houden.  Alliander heeft als netwerkbedrijf de publieke taak om ervoor te zorgen dat iedereen, ondanks alle ingrijpende veranderingen door de energietransitie, onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Alliander zorgt er daarom voor dat klanten de juiste energiekeuzes kunnen maken. Voor zichzelf en voor de totale energievoorziening. Alliander kiest zodoende voor de ondersteuning van klanten bij het maken van keuzes, investeren in nieuwe open netten, gaan voor digitalisering van het net en kiezen voor excellent netbeheer als basis.

Slide

Innovatie

Wonen, werken en transport zijn over tien jaar niet meer hetzelfde als nu. Om de maatschappij te helpen bij actuele energievragen en onze energienetten op tijd aan te passen, investeren we bij Alliander in diverse start-ups die innovatieve energieoplossingen voor de toekomst ontwikkelen:

-    Duurzame gebiedsontwikkeling DGO: maakt duurzame gebiedsontwikkeling mogelijk door het samenbrengen van bedrijven en overheden.
-    Energy Exchange Enablers: faciliteert partijen om de koppeling tussen hun nieuwe business concept en de energiemarkt te maken.
-    Hoom: expert in energiebesparing in de woning, zoals isolatie, HR-ketels, zonneboilers en duurzame opwekking.
-    Locol: brengt met een slimme aanpak de juiste kennis en partijen bij elkaar om lokale duurzame energie ambities te realiseren.
-    MPARE: realiseert standaardoplossingen voor gebruikers van energiedata. Doel is de consument grip op zijn energie en energiedata te geven.
-    Smart Society Services: bevordert innovatie en marktwerking door 'smart devices’ in openbare ruimtes aan applicaties te koppelen.
-    Zown: helpt klanten om samen de kansen die lokale energievoorzieningen bieden te benutten met open, toegankelijke en objectieve diensten.

Slide

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) stroomt door onze aderen, zoals gas en elektriciteit door onze leidingen. Het is niet alleen wat we doen, maar ook wat we zijn. Het hoort bij onze strategie, bij al onze activiteiten, en bij ons streven naar een betere samenleving in de regio’s waarmee we zijn verbonden. We nemen verantwoordelijkheid voor een duurzame samenleving, met oog voor de generaties na ons. Energietransport is hierbij onze kerntaak. Alliander verbind zich daarom aan drie MVO-opdrachten: de energietransitie faciliteren, een verantwoorde bedrijfsvoering garanderen en maatschappelijk betrokken opereren.

Interessante Studies

 • Business analytics (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Natuurkunde (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Toegepaste wiskunde (HBO)
 • Wiskunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Natuur- en sterrenkunde (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Technische natuurkunde (HBO)

Profiel gewenste studenten

Bij Alliander geloven we in de kracht van diverse achtergronden en ervaringen. Nieuwsgierigheid en de drive om samen de toekomst te verduurzamen, zijn bij ons minstens zo belangrijk als een goed cv. Op weg naar een duurzame toekomst nemen we graag het initiatief en dat verwachten we ook van onze trainees. We dagen studenten en trainees uit om met vernieuwende ideeën te komen, of je nou stage loopt of start in één van onze traineeships.

Aanbod voor Studenten

Bij Alliander kunnen studenten middels een stage of afstudeeropdracht het bedrijf in de praktijk leren kennen. Het stagebureau zorgt voor de match tussen student en organisatie. Bijvoorbeeld op het gebied van techniek, IT, communicatie, financiën of HRM. In een stage werken studenten direct mee in een team en krijgen snel eigen verantwoordelijkheden. Omdat we de inzet en kennis waarderen krijg studenten ook een stagevergoeding en natuurlijk uitstekende begeleiding.

Loopbaanmogelijkheden

Voor jonge talenten die het beste uit zichzelf willen halen, heeft Alliander traineeships op vier gebieden: Management, Techniek, Finance of IT. De Alliander traineeships zijn bekroond met een nationale prijs en bieden talentvolle starters de kans om zich in een versneld tempo persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Heb jij jouw universitaire studie (bijna) afgerond? Dan is het traineeship bij Alliander misschien iets voor jou. In dit tweejarig traineeship ontwikkel je jouw inhoudelijke en persoonlijke kwaliteiten. In het eerste jaar doe je twee opdrachten waarbij je zelf aangeeft welk project je ambieert. Omdat het energielandschap volop in ontwikkeling is, zijn de mogelijkheden bij Alliander eindeloos. Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Kijk eens op werkenbijalliander.com.

Contactgegevens

Recruiters:
Harriet Overgaauw en Annalyn Brugman
starter@alliander.com
Utrechtseweg 68, Arnhem
Telefoon 088-5426363