Vanderlande

Vanderlande-logo

Vanderlande

Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten. De onderneming is tevens een toonaangevende leverancier van deze procesautomatisering voor distributiecentra.

Wereldwijd worden er op luchthavens per jaar maar liefst 3,7 miljard stuks bagage via Vanderlande systemen afgehandeld, oftewel 10,1 miljoen per dag. Deze systemen zijn op 600 verschillende luchthavens actief en op 13 van de top-20 in de wereld. Daarnaast sorteren de systemen van Vanderlande wereldwijd meer dan 39 miljoen pakketten per dag voor verschillende klanten waaronder de meest toonaangevende sorteercentra voor pakketdiensten. Bovendien vertrouwen veel van de grootste wereldwijde e-commerce spelers en distributiebedrijven op de efficiënte en betrouwbare oplossingen van Vanderlande.

De onderneming richt zich op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en concurrentiepositie van haar klanten. In nauwe samenwerking streeft Vanderlande naar verbetering van hun operationele activiteiten en logistieke prestaties. Het uitgebreide portfolio van Vanderlande met geïntegreerde oplossingen – innovatieve systemen, intelligente software en life-cycle services – resulteert in snelle, betrouwbare en efficiënte automatiseringstechnologie.

Vanderlande is opgericht in 1949 en telt meer dan 5.000 werknemers op diverse locaties op alle continenten. Met een stijgende omzet van inmiddels meer dan 1,1 miljard euro heeft de onderneming in de afgelopen zes decennia wereldwijd een reputatie opgebouwd als zeer betrouwbare partner voor efficiënte logistieke procesautomatisering.

Ga voor meer informatie over de onderneming, haar producten en technologieën, en carrièremogelijkheden naar www.vanderlande.com

Jaaromzet: EUR 1,1 miljard
Aantal werknemers: meer dan 5.000
Aantal vestigingslanden: gevestigd in 30 landen, in 105 landen actief met 260 projecten

Case

Tijdens het Techniek Bedrijven Evenement zal Vanderlande een case verzorgen. De titel van de case is "Clear case"

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Vanderlande is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Slide

Strategie

De missie van Vanderlande is het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van onze klanten en het versterken van hun concurrentiepositie. De onderneming streeft ernaar door nauwe samenwerking de operationele activiteiten en logistieke prestaties van klanten te verbeteren, nu, morgen en gedurende de gehele levenscyclus. Vanderlande’s uitgebreide portfolio van geïntegreerde oplossingen – innovatieve systemen, intelligente software en life-cycle services- resulteren in snelle, betrouwbare en efficiënte automatiseringstechnologie.

Speerpunten in de strategie om deze missie op continue basis te doen slagen, zijn:


Duurzame groei
Innovatie
Internationalisering
Teamwork

Slide

Innovatie

Internationaal opereren betekent hevige concurrentie. Continu vernieuwen is het sleutelwoord om te kunnen winnen in een wereld die steeds sneller verandert. Innovatie is voor Vanderlande van het grootste belang om de gevraagde klant specifieke oplossingen te kunnen leveren. Daartoe heeft de onderneming een R&D-afdeling van 200 mensen die de benodigde hard- en software zelf kunnen ontwikkelen.

Voorbeelden van recente innovaties zijn:


 • EYE4U: maakt een betere beschikbaarheid van systemen mogelijk door helpdeskondersteuning met behulp van real-time videobeelden via een beveiligde verbinding

Automated Case Picking (ACP) Systems: de efficiënte logistieke automatiseringssystemen maken een volledig ‘Automated Case Picking’ mogelijk voor een breed scala aan producten. Dit heeft niet alleen voordelen voor de distributiecentra en hun transportkosten, maar maximaliseert ook de efficiëntie van het proces in de winkels. Dit proces wordt vereenvoudigd door de ‘Load Forming Logic’-software (LFL), die pallets of rolcontainers stapelt in dezelfde volgorde van productgroepen als de lay-out van een winkel. Dit zorgt voor lagere transportkosten en kosten in de winkel, een milieuvriendelijkere oplossing (er is minder vervoer nodig) en een betere klantervaring.

Slide

Duurzaamheid

Vanderlande neemt haar verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst door producten en oplossingen te ontwikkelen die gezonder zijn om mee te werken, het verbruik van natuurlijke bronnen verminderen en de uitstoot van CO² minimaliseren. Voorbeelden van duurzame oplossingen zijn STACK@EASE (een ergonomische til-hulp voor bagage) en de PICK@EASE (een ergonomisch werkstation voor het verzamelen van orders). Daarnaast is een goed voorbeeld de BLUEVEYOR, de eerste transportband ter wereld die ontworpen is volgens het Cradle to Cradle® principe. De BLUEVEYOR is vrij van schadelijke of giftige materialen, zoals PVC en ontworpen voor volledige demontage aan het eind van de levensduur.

Interessante Studies

 • Computer science (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Software science (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Informatica (HBO)
 • Technische informatica (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Automotive (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Informatica (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Automotive (HBO)
 • Ict (HBO)
 • Mechatronica (HBO)
 • Business analytics (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)

Profiel gewenste studenten

Aanbod voor Studenten

Een zeer breed scala aan stage- en afstudeeropdrachten onder goede begeleiding die later kunnen resulteren in een interessante starterspositie binnen onze organisatie.

Een uitdagende rol bij Vanderlande helpt u om uw carrière te ontwikkelen en uw ambities te vervullen.

Wereldwijde kansen. Lange termijn carrière vooruitzichten Samen streven naar succes.

Ons teamwerk omvat de ware ondernemingszin van Vanderlande, die ons de vastberadenheid geeft om onze verwachtingen te overtreffen, creatief te zijn in onze aanpak en zich inzet voor het afronden van de baan. Als u ambitieus bent en uw lange termijn carrière serieus neemt, neem dan contact met ons op om deze uitdagingen in gang te zetten.

Loopbaanmogelijkheden

In deze wereld van technologie geloven we in mensen - vooral degenen die zich uitdagen om eigendom en verantwoordelijkheid te nemen, maar ook volledig toegewijd zijn, klantgericht zijn en altijd ambitie hebben om te leren. Als zodanig bevorderen we een sfeer waarin uw lange termijn carrière vooruitzichten worden ondersteund.

Dit wordt omarmd door de Vanderlande Academy en International Talent Development programma's, met meer dan 800 cursussen elk jaar. Onze mensen voldoen aan de hoogst mogelijke normen en zijn wereldwijd verbonden als onderdeel van onze cultuur. De nadruk ligt op vrijheid en het vertrouwen krijgen leveren. Een van de redenen waarom Vanderlande de beste werkgever in Nederland in 2016 was.

Contactgegevens

Recruitment Vanderlande
Vanderlandelaan 2
5466 RB Veghel  

jobs@vanderlande.com
0413-495288