VolkerWessels

VolkerWessels-logo

VolkerWessels

Van een nieuwe energienotanul woning in één dag tot de aanleg van de grootste zeesluis ter wereld. VolkerWessels heeft alles in huis om een leeg stuk grond om te toveren tot een volledig functionerende stad.

VolkerWessels is het grootste bouwconcern in Nederland. Een toonaangevend, innovatief en zeer veelzijdig concern dat bouwt aan een betere levenskwaliteit. Het bouwconcern heeft meer dan 120 lokaal-gewortelde ondernemingen en 16.000 medewerkers. VolkerWessels zorgt ervoor dat ondernemingen zich kunnen ontwikkelen tot leiders in hun eigen markt, gesteund door een sterke governance en gedeelde kennis en expertise. VolkerWessels is voornamelijk actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland.

De kracht van VolkerWessels ligt in de decentraliteit. Iedere onderneming is zelfstandig maar maakt tegelijkertijd deel uit van een hecht intern netwerk. Bij integrale multidisciplinaire projecten worden de krachten gebundeld om een optimaal resultaat te bereiken. VolkerWessels is o.a. actief op het gebied van: Vastgoedontwikkeling, Bouw, Installatietechniek, Toelevering, Civiele Techniek, Spoorbouw, Wegenbouw, Mobiliteit & Engineering, Energienetwerken, Telecom.

Jaaromzet: EUR 5,5 miljard
Aantal werknemers: 16.000 werknemers
Aantal vestigingslanden: 4 (Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland)

Full image f00371f9b5
Slide

Kernwaarden

Veiligheid, duurzaamheid en integriteit zijn de kernwaarden van VolkerWessels. Dit zijn de randvoorwaarden voor onze strategie en onmisbaar voor gezond ondernemerschap. Deze kernwaarden zijn volledig geïntegreerd in het beleid.

Slide

Strategie

VolkerWessels bouwt aan een betere levenskwaliteit. Wij willen met de beste mensen een optimaal resultaat  leveren aan onze klant, , op een duurzame, integere en veilige wijze. Ons doel is een goed renderende onderneming te zijn binnen onze marktsectoren. Operational Excellence, verbreding in de waardeketen en marktleiderschap zijn de drie pijlers voor onze strategie.

Slide

Innovatie

De innovatiekracht in ons concern komt voort uit onze ondernemende regionaal gewortelde bedrijven met hun specifieke specialistische kennis. Zo worden  innovaties en de praktijk op een natuurlijke wijze verbonden. Innovatie en duurzaamheid gaan daarbij hand in hand; door dingen slimmer, sneller en goedkoper te doen verbruiken we minder materialen en energie, en is er minder overlast voor de omgeving. Met onze innovaties zoeken we continu de win-win-win combinaties: een positieve maatschappelijke impact, verlaging van kosten en verhoging van opbrengsten.

Slide

Duurzaamheid

VolkerWessels gelooft in een toekomst waar levenskwaliteit centraal staat. Een leefomgeving opgebouwd uit sociale en technologisch hoogstaande wijken en buurten. Waar alles aanwezig is en niets verloren gaat. Een leefomgeving die zijn bewoners tijd bespaart en optimaal laat genieten van wonen, recreëren en sporten. Een leefomgeving die slim ontworpen is. Een leefomgeving die verder gaat dan het faciliteren van woongenot. Een leefomgeving die bijdraagt aan levenskwaliteit.

VolkerWessels kan als geen ander bouwconcern bijdragen aan levenskwaliteit. Of het nu gaat om een ziekenhuis of een flat, een weg of een park; VolkerWessels geeft de gebouwde omgeving een gezicht. Dat doen we niet alleen, maar met partners die net als wij geloven in bouwen aan een betere levenskwaliteit.

Interessante Studies

  • Bouwkunde (WO)
  • Civiele techniek (WO)
  • Werktuigbouwkunde (WO)
  • Technische bestuurskunde (WO)
  • Bouwkunde (HBO)
  • Civiele techniek (HBO)
  • Elektrotechniek (HBO)
  • Werktuigbouwkunde (HBO)

Profiel gewenste studenten

Onze medewerkers zijn bepalend voor het succes van VolkerWessels. VolkerWessels is op zoek naar jong talent die met de nieuwste kennis  mee willen bouwen aan een betere levenskwaliteit en zo een bijdrage wil leveren aan het succes van VolkerWessels en zijn ondernemingen. Onze focus gaat uit naar HBO of WO opgeleiden in zijn/haar stage- en afstudeerfase tot en met drie jaar werkervaring.

Aanbod voor Studenten

We bieden onze medewerkers een uitdagende werkomgeving, met mooie en uitdagende projecten. Daarnaast zijn er ook uitgebreide mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden.

Loopbaanmogelijkheden

VolkerWessels biedt uitgebreide mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden. Hiervoor hebben we de VolkerWessels Academy met een groot aanbod aan trainingen en workshops. Door hieraan deel te nemen zorg je voor je eigen ontwikkeling. Op persoonlijk vlak maar ook binnen VolkerWessels. Daarmee leer je letterlijk en figuurlijk te bouwen aan je eigen toekomst.

Tevens beschikt VolkerWessels over een management dat oog heeft voor talent. Zij ondersteunen jouw ontwikkeling en zien erop toe dat je zelf werk maakt van de kansen die er liggen. Je kan lid worden van Jong VolkerWessels. Jong VolkerWessels is een netwerk van jonge medewerkers (tot 36 jaar) binnen VolkerWessels. Door denktanks, workshops, projectbezoeken en andere netwerkactiviteiten ontmoeten jongen mensen binnen het concern elkaar. Zo worden de banden tussen de VolkerWessels-ondernemingen continu aangehaald en wordt samenwerking en netwerken gestimuleerd.

Contactgegevens

Wil jij meebouwen aan een betere levenskwaliteit? Heb je interesse in het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren, beheren en exploiteren van de bebouwde omgeving? Kijk dan op onze website voor de mogelijkheden. Hier lees je meer over VolkerWessels als werkgever en je vindt er het complete vacatureoverzicht.

www.volkerwessels.com
info@volkerwessels.com

VolkerWessels
Podium 9
3826 PA Amersfoort
088-1866171