VolkerWessels

VolkerWessels-logo

VolkerWessels

VolkerWessels, een van oudsher familiebedrijf dat uitgroeide tot een wereldbekend en beursgenoteerd bouwconcern. Met zo'n 16.000 medewerkers, verspreid over 120 ondernemingen, kunnen we hele gebieden ontwerpen, bouwen, beheren én onderhouden. Van infrastructuur tot scholen en van woningen tot groen. Onze missie: bouwen aan een betere levenskwaliteit. 

We zijn in staat om van niets iets te maken. Om een leeg stuk grond te verbouwen tot een volledig functionerende leefomgeving. Duurzaam, innovatief en toekomstgericht. En altijd in constructieve samenwerking met opdrachtgevers, onderaannemers, collega’s en eindgebruikers. Onze ‘catalogus’ is bijna onuitputtelijk. Onze bedrijven realiseren onder andere huizen, wegen, sluizen, bruggen, spoor, zendmasten, ziekenhuizen, kabels & leidingen, netwerken… Alles vanuit die éne gedachte: het moet iets wezenlijks bijdragen aan onze leefomgeving en dus onze levenskwaliteit. Met onze projecten investeren we bijvoorbeeld in woongenot, geluk, gezondheid, bereikbaarheid en groen.

Jaaromzet: 4.124 miljoen            
Aantal werknemers: 11.783 in Nederland 
Aantal vestigingslanden: 4 
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 
plusminus 200
Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van VolkerWessels is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Bouw, vastgoedontwikkeling, telecom, installatietechniek, toelevering, wegenbouw, energienetwerken, civiele techniek, spoorbouw, mobiliteit & engineering… VolkerWessels is actief op vele gebieden. We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en exploiteren. De gemeenschappelijke bouwstenen bij al deze activiteiten zijn veiligheid, duurzaamheid en integriteit. Drie kernwaarden van waaruit we verder vorm geven aan onze missie: bouwen aan een betere levenskwaliteit.

Slide

Strategie

VolkerWessels is een toonaangevende, geïntegreerde en gediversifieerde, beursgenoteerde bouwonderneming die werkt volgens het ‘think global, act local’ principe. Het bedrijfsmodel van VolkerWessels combineert een lokale commerciële en klant focus met controle en ondersteuning op divisie niveau waarmee schaalvoordelen en expertise geoptimaliseerd worden over de werkmaatschappijen heen. VolkerWessels is voornamelijk actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland. De bedrijfsactiviteiten zijn georganiseerd in zes operationele segmenten. In de landen waar VolkerWessels actief is, heeft de onderneming in totaal meer dan 120 lokale werkmaatschappijen die over landelijke en regionale kantoren en management beschikken.

Slide

Innovatie

Een belangrijk speerpunt in onze missie is innovatie. Daarin loopt VolkerWessels graag voorop. We kleuren het liefst buiten de lijntjes, of zelfs buiten het papier. Denken in de taal van de toekomst, dat is ons streven. We zijn er namelijk van overtuigd dat innovatie cruciaal is in het verbeteren van de levenskwaliteit. Het is noodzakelijk om onderscheidend en competitief te blijven. Niet voor niets hebben we innovatiemanagers die onze ondernemingen hierin stimuleren en begeleiden. We investeren veel in nieuwe technieken en ontwikkelingen. Enkele voorbeelden zijn: MorgenWonen (complete nieuwbouwwoningen in één dag), PlasticRoad (wegen van gerecycled plastic), circulaire woonwijken, een digitaal centrum voor o.a. BIM etc.

Slide

Duurzaamheid

Bouwen aan een betere levenskwaliteit betekent bouwen aan een duurzamere wereld. Natuurlijk beseffen we dat ook onze activiteiten impact hebben op mens, milieu en samenleving. Een impact waar we transparant over communiceren in ons Duurzaamheidsverslag. Tegelijkertijd zetten we ons juist in om de negatieve impact op de leefomgeving te beperken, of zelfs om te zetten in een positief effect. We richten ons daarbij op drie thema’s: gezondheid, de natuurlijke omgeving en werk & sociale activiteiten. Concrete punten waar we met onze dagelijkse activiteiten en projecten ook daadwerkelijk invloed op uit kunnen oefenen.

Interessante Studies

 • Bouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Business & it (WO)
 • Creative technology (WO)
 • Informatica en cyber security (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Business, it & management (HBO)
 • Ict (HBO)
 • Informatica (HBO)
 • Logistics engineering (HBO)

Profiel gewenste studenten

Werken bij VolkerWessels betekent werken bij een toongevend en beursgenoteerd bouwbedrijf. Eén van de grootste van Nederland. Waar altijd ruimte is voor nieuwe denkers. En voor knappe koppen die binnen al hebben bedacht wat we buiten nog moeten realiseren. Die helpen bouwen aan de wereld van morgen. Mensen met visie en ambitie. Met doorzettingsvermogen en energie. Mensen die het verschil willen en durven maken en willen bijdragen aan onze leefomgeving en levenskwaliteit.

Kom je werken bij één van onze 120 ondernemingen? Van communicatie tot calculatie en van ontwerp tot uitvoering. Van Noord-Holland tot Zuid-Limburg, en van VMBO tot WO..

Aanbod voor Studenten

Wij hebben verschillende mogelijkheden voor studenten. Eigenlijk is alles mogelijk! Wij bieden verschillende stage, afstudeerstages en traineeships aan. Daarnaast hebben we ook veel uitdagende (starters)functies op het gebied van techniek, bouwkunde, finance, en ICT.

Loopbaanmogelijkheden

We zijn ambitieus en willen sterker en beter worden. Daarom staat initiatief nemen bij ons hoog in het vaandel. Dit betekent dat nieuwe ideeën altijd welkom zijn en fouten maken mag. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Binnen je functie of juist in een totaal andere rol, jij bepaalt het. De 120 ondernemingen bieden volop mogelijkheden om te groeien in de rol die bij jouw past. Wij faciliteren je daarin en bieden je de juiste middelen.Enerzijds door learning on the job, anderzijds door kwalitatieve en professionele opleidingstrajecten binnen onze VolkerWessels academy. VolkerWessels biedt je de ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf aan je loopbaan te bouwen.

Contactgegevens

Marlou Gaasbeek
Adviseur arbeidsmarkt en recruitment
06 22 81 41 34

werkenbij@volkerwessels.com