Fluor

Fluor-logo

Fluor

Fluor is een van ’s werelds meest toonaangevende beursgenoteerde bedrijven op het gebied van Engineering, Procurement, Construction, Maintenance en Projectmanagement. Wij zijn actief in diverse industrieën, waaronder olie & gas, life sciences en infrastructuur. We doen vrijwel alles, van haalbaarheidsstudies en conceptuele ontwerpen tot volledige turnkey EPC of DBFM trajecten.

Fluor heeft vestigingen over de hele wereld en een medewerkersbestand van ruim 55.000 mensen. In Nederland zijn we al meer dan 50 jaar actief en werken we vanuit 3 locaties: Amsterdam, Bergen op Zoom en Rotterdam. Fluor is sinds begin 2016 tevens volledig eigenaar van Stork en heeft daarmee haar expertise op het gebied van asset management uitgebreid.

Jaaromzet: EUR 18 miljard
Aantal werknemers: 55.000      
Aantal vestigingslanden:  meer dan 30
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 10 tot 50

Case

Tijdens het Techniek Bedrijven Evenement zal Fluor een case verzorgen. De titel van de case is "Werken in een multidisciplinair projectteam"

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Fluor is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Safety: De veiligheid van onze werknemers, klanten én de veiligheid van de samenlevingen waar Fluor projecten realiseert heeft de allerhoogste prioriteit. Veiligheid in ontwerp én in uitvoering.

Integrity: Fluor is voorloper in de industrie als het gaat om ethisch werken en handelen. We hanteren strenge voorwaarden die eerlijk werk garanderen. Kan er aan die voorwaarden niet worden voldaan, dan nemen wij het werk niet aan.

Teamwork: Samenwerken is één van de belangrijkste competenties binnen Fluor. Respect voor elkaar,  het delen van kennis en samen staan voor kwaliteit zijn van essentieel belang om individueel en gezamenlijk succesvol te zijn.
 
Excellence: Fluor levert complexe technische ontwerpen van hoge kwaliteit, over de hele wereld en in alle klimatologische omstandigheden. Deze ontwerpen vragen ijzersterk design, management en project executie. Daarom nemen wij alleen de beste mensen aan.

Slide

Strategie

Fluor’s bedrijfstrategie rust op 3 pijlers: Groei, Relatiemanagement en Optimalisatie.

Bedrijfsgroei wordt gestimuleerd door een focus op onder andere ‘self-perform’ constructie, modularisatie, het betreden van nieuwe markten en bedrijfsinnovatie.

Wij investeren in de relaties met onze klanten, partners, leveranciers en werknemers waarbij we inzetten op strategisch partnerschap en goed werkgeverschap.

Door competitief ondernemen maken we onze projecten winstgevender zonder dat wordt ingeboet op de kwaliteit waar we om bekend staan.

Slide

Innovatie

Bedrijfsinnovatie is belangrijk. Een project is voor het succes mede afhankelijk van een complexe hoeveelheid in elkaar grijpende processen. Door elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de markt is het van belang om kritisch naar deze processen te blijven kijken. Door middel van initiatieven zoals het Fluor’s Business Transformation Initiative worden medewerkers gestimuleerd om mee te denken over innovatie en ideeën aan te dragen.

We onderscheiden ons in de markt door verder te kijken dan de directe klantvraag en met slimme oplossingen te komen waarmee de klant geld en/of tijd bespaard kan worden. Elk project brengt unieke uitdagingen met zich mee en vraagt om creatieve oplossingen die toegevoegde waarde brengen en praktisch toepasbaar zijn. Daarom wordt veel waarde gehecht aan innovatie in ontwerp.

Slide

Duurzaamheid

De projecten die Fluor voor haar klanten realiseert kunnen door hun grootte een flinke impact hebben op de directe leefomgeving. Daarnaast is Fluor actief in een industrie waar ongelukken grote tot zeer grote gevolgen kunnen hebben voor die omgeving. Fluor is zich hiervan terdege bewust en heeft om die reden gespecialiseerde HSE (Health Safety & Environment) afdelingen die waarborgen dat de projecten worden ontworpen èn uitgevoerd met de veiligheid en gezondheid van mens, dier en de natuur in het achterhoofd.

Daarnaast ziet Fluor er op toe dat de projecten op een sociaal-, economisch- en milieubewuste manier worden uitgevoerd zodat zowel huidige als toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van voorzieningen voor lokale gemeenschappen in de buurt van een project, die zo kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen. 

Fluor ondersteunt diverse goede doelen, investeert in onderwijs en stimuleert medewerkers om vrijwilligerswerk te doen, bijvoorbeeld door het initiëren en sponsoren van vrijwilligersacties.

Interessante Studies

 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Scheikundige technologie (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Scheikundige technologie (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)
 • Life science and technology (WO)
 • Molecular science and technology (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Chemische technologie (HBO)
 • Advanced technology (WO)
 • Bedrijfsinformatietechnologie (WO)
 • Bouwkunde (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Technische informatica (HBO)

Profiel gewenste studenten

Wij zijn geïnteresseerd in afgestudeerde HBO-ers en academici met een technische achtergrond.
Daarnaast zijn we vooral op zoek naar starters met de juiste mindset: werken voor Fluor betekent kunnen samenwerken in grote projectteams, interesse in en respect voor culturele diversiteit, kunnen omgaan met strakke deadlines en hoge werkdruk in pieken. Er is intensieve samenwerking met andere kantoren, waarbij de Nederlandse teams vaak een aansturende en coördinerende rol hebben. Je moet dit dus leuk vinden, of je nu een technisch specialist op bijvoorbeeld procestechnologisch of civiel gebied bent of je bezig houdt met contractenmanagement of project controls.

Aanbod voor Studenten

Fluor biedt in Nederland het hele jaar doorlopend (afstudeer)stages aan en heeft gedurende het jaar meerdere mogelijkheden voor starters binnen de diverse engineering afdelingen van al onze Nederlandse locaties. Ook nemen we één keer per jaar, in september, een klein aantal starters aan voor ons business management traineeship (Fluor Amsterdam). De selectie hiervoor begint vroeg in het jaar.
Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij onze stand, of neem contact op met de recruiter.Loopbaanmogelijkheden

Fluor is een zeer grote en diverse organisatie. Dat maakt dat elk carrierepad uniek is. Je kunt je ontwikkelen tot specialist, of doorgroeien naar een leiderschapspositie binnen of buiten je disciplines. Er zijn diverse mogelijkheden om door middel van roulatie ervaring op te doen binnen andere disciplines. We kijken met jou naar je ambities en talenten en formuleren samen persoonlijke ontwikkeldoelen die je voorbereiden op je toekomstige rol.

We bieden je daarnaast een divers en ruim aanbod aan trainingen, cursussen, workshops en andere activiteiten om aan je vaardigheden te werken.
Door de organisatie van verschillende sociale en sportieve activiteiten binnen en buiten het werk, krijg je bovendien alle mogelijkheden om aan je netwerk te bouwen.

Voor engineers die zich 'ahead of the curve' ontwikkelen zijn er diverse Talent Development programma’s die je de mogelijkheid bieden om versneld door te groeien binnen de organisatie. Met behulp van een mentor en een persoonlijke coach word je continu uitgedaagd om je grenzen te verleggen.

Contactgegevens

Corporate Recruiter: Maartje van Pelt
T: 023 543 2045
E: maartje.van.pelt@fluor.com  
www.fluor.nl