Fluor

Fluor-logo

Fluor

Fluor is een FORTUNE® 500
organisatie en een van ‘s werelds meest toonaangevende beursgenoteerde bedrijven op het gebied van engineering, procurement, fabrication, construction, maintenance en projectmanagement.

Wij zijn actief in diverse industrieën, waaronder olie en gas, life sciences en infrastructuur, voor zowel de overheid als de private sector. We doen vrijwel alles, van haalbaarheidsstudies en conceptuele ontwerpen tot volledige turnkey engineering, procurement en constructie en design, build, finance en onderhoudstrajecten.

Fluor heeft vestigingen over de hele wereld met ruim 56.000 medewerkers. In Nederland zijn we al 60 jaar actief en werken we vanuit drie locaties: Amsterdam, Bergen op Zoom en Rotterdam. Fluor is sinds begin 2016 tevens volledig eigenaar van Stork en we hebben daarmee onze expertise op het gebied van vermogensbeheer uitgebreid.


Jaaromzet: EUR 17 miljard
Aantal werknemers: 56.000      
Aantal vestigingslanden:  meer dan 100 kantoren in 36 landen op 6 continenten
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 10 tot 50

Case

Tijdens het Techniek Bedrijven Evenement zal Fluor een case verzorgen. De titel van de case is "Casestudie Fluor"

Slide

Kernwaarden

Safety: De veiligheid van onze werknemers, klanten en de veiligheid van de samenleving waar Fluor projecten realiseert, heeft de allerhoogste prioriteit. Veiligheid in ontwerp én in uitvoering.

Integrity: Fluor is voorloper in de industrie als het gaat om ethisch werken en handelen. We hanteren strenge voorwaarden die eerlijk werk garanderen. Kan er aan die voorwaarden niet worden voldaan, dan nemen wij het werk niet aan.

Teamwork: Samenwerken is een van de belangrijkste competenties binnen Fluor. Respect voor elkaar, het delen van kennis en staan voor kwaliteit zijn van essentieel belang om individueel en gezamenlijk succesvol te zijn.

Excellence:
Fluor levert complexe technische ontwerpen van hoge kwaliteit; over de hele wereld en in alle klimatologische omstandigheden. Deze ontwerpen vragen ijzersterk design, management en uitvoering. Daarom nemen wij alleen de beste mensen aan.

Slide

Strategie

Fluor’s bedrijfsstrategie is erop gericht dat wij onze klanten een zo geïntegreerd mogelijke oplossing kunnen bieden. De projecten van onze klanten houden de maatschappij draaiende: ze produceren energie, ze leveren ruwe materialen die nodig zijn voor industrieën en steden, ze voorzien medicijnen en ze verbinden ons door bruggen en wegen. Wij zijn de partner van onze klanten in hun transformatie van de wereld, de voortgang van economieën en de welvaart van de maatschappij. 
      

 • Door onze toewijding aan veiligheid beschermen we mens en milieu. 
 • Door onze focus op innovatie blijven we de koploper in onze industrie.      
 • Door onze toekomstgerichte blik zijn we klaar voor veranderende markten en de behoeftes van onze klanten.

Slide

Innovatie

Bedrijfsinnovatie is
cruciaal. Een project is voor het success ook afhankelijk van een complexe hoeveelheid in elkaar grijpende processen. Door nieuwe ontwikkelingen in de markt is het van belang om kritisch naar deze processen te blijven kijken. Een van de manieren waarop Fluor investeert in innovatie is het jaarlijkse Innovation Unwrapped event, een initiatief van onze Business Transformation & Innovation-afdeling, waar een diverse groep werknemers (ongeacht ervaring en afdeling) bij elkaar komt om te brainstormen en om creatieve oplossingen te bedenken voor klanten.

We onderscheiden ons in de markt door verder te kijken dan de directe vraag van de klant en met slimme oplossingen te komen waarmee de klant geld en/of tijd bespaard kan worden. Elk project brengt unieke uitdagingen met zich mee en vraagt om creatieve oplossingen die toegevoegde waarde brengen en praktisch toepasbaar zijn. Daarom wordt veel waarde gehecht aan innovatie in ontwerp.

Slide

Duurzaamheid

De projecten die Fluor
realiseert voor onze klanten kunnen door hun grootte een flinke impact hebben op de directe leefomgeving. Ook zijn wij actief in industrieën waar ongelukken grote tot zeer grote gevolgen kunnen hebben voor de omgeving. We zijn ons hiervan zeer bewust en we hebben om die reden gespecialiseerde Health, Safety and Environment-afdelingen die waarborgen dat projecten worden ontworpen en uitgevoerd met de veiligheid en gezondheid van mens en milieu in het achterhoofd.

Daarnaast zien we er op toe dat de projecten op een sociaal-, economisch- en milieubewuste manier worden uitgevoerd, zodat zowel huidige als toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren. Een voorbeeld hiervan is het opzetten van voorzieningen voor lokale gemeenschappen in de buurt van een project, die zo kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Fluor ondersteunt diverse goede doelen, investeert in onderwijs en stimuleert medewerkers om vrijwilligerswerk te doen, bijvoorbeelbeeld door het initïeren en sponsoren van vrijwilligersacties.

Interessante Studies

 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Scheikundige technologie (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Scheikundige technologie (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)
 • Life science and technology (WO)
 • Molecular science and technology (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Chemische technologie (HBO)
 • Advanced technology (WO)
 • Bedrijfsinformatietechnologie (WO)
 • Bouwkunde (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Technische informatica (HBO)

Profiel gewenste studenten

We zijn op zoek naar studenten en afgestudeerden op het gebied van process engineering, werktuigbouwkunde (mechanical en piping engineering), elektrotechniek (inclusief control systems), civiele techniek, en project controls.

Aanbod voor Studenten

Wanneer je bij Fluor komt werken wordt je niet zomaar in het diepe gegooid. We zijn toegewijd aan jouw ontwikkeling en de overgang tussen de academische wereld en het bedrijfsleven maak je samen met ons. Met ons unieke programma Graduates Advancing to Professionalism (GAP)℠ neem je deel aan netwerkmogelijkheden en trainingen die zijn afgestemd op jouw behoeften, en bezoeken we onze klanten en projecten op locatie. Naast GAP biedt Fluor uitstekende opleidingen en mogelijkheden ‘on the job’.
Loopbaanmogelijkheden

Ben je afgestudeerd op het gebied van chemical engineering, electrical engineering, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, civiele techniek, of technology management? Kom bij Fluor aan de slag als ingenieur op een van onze afdelingen: Process, Mechanical, Electrical and Control Systems, Civil and Structural, Piping, of Project Controls. Voor meer informatie over onze afdelingen en onze stages en traineeships ga je naar www.fluor.com/careers.

Contactgegevens

Werken aan ’s werelds meest complexe projecten: ben jij er klaar voor? Neem dan contact op met ons:

Fluor B.V.
Taurusavenue
155 2132 LS Hoofddorp

Recruitment

hr.recruitment@fluor.com

Susan van der Pijl | Recruiter, susan.van.der.pijl@fluor.com

Susanne Hamer | Human Resources en College Recruitment, susanne.hamer@fluor.com

www.fluor.com/careers

Fluor is a registered service mark
of Fluor Corporation.
Graduates Advancing to Professionalism (GAP) is a service mark of Fluor Corporation.
FORTUNE 500 is a registered trademark of Time Inc. and is used under license.