Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium

Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium-logo

Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium

Het NLR, dedicated to innovation in aerospace, is dé organisatie in Nederland op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Wij doen onderzoek naar veiliger, milieuvriendelijker en efficiënter vliegverkeer. Met hypermoderne faciliteiten en excellente medewerkers. Bij elkaar werken er zo’n 650 mensen; van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. Onze klanten zijn overheden, grote en kleine (MKB) industrieën, luchtvaartinstanties, ruimtevaartorganisaties en non-gouvernementele organisaties. Nationaal, maar ook internationaal.

Jaaromzet: EUR 73 miljoen
Aantal werknemers: 650
Aantal vestigingslanden: Nederland
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 15

Full image 4f8a3e993d

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Innovatief

Praktisch

Betrokken

Slide

Strategie

Wij vergroten de concurrentiekracht en het innovatieve vermogen van bedrijfsleven en overheid. Dit doen wij door het ontwikkelen en toepasbaar maken van hoogwaardige lucht- en ruimtevaarttechnologie, die zijn weg tevens naar andere nationale bedrijfstakken vindt. Het NLR ondersteunt de overheid, zowel bij de taken die zij nu uitvoert als bij het verbeteren van effectiviteit en efficiency van die taken in de toekomst. Onze roots liggen in Nederland, maar de wereld, beginnende bij Europa is ons speelveld.

Slide

Innovatie

Het NLR blijft innoveren om het vliegverkeer nog veiliger, milieuvriendelijker en efficiënter te krijgen.

Slide

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze sector. Het is de rol van het NLR om de maatschappij duurzamer te maken door continu vooruit te lopen op en oplossingen aan te dragen voor milieu- en duurzaamheidsvraagstukken van de luchtvaartsector.  

Wij streven ernaar om dit ook te vertalen naar concrete duurzaamheidsdoelstellingen voor de interne bedrijfsvoering.
Wij ondersteunen actief het maatschappelijk verantwoord ondernemen en compenseren de CO2-uitstoot van onze vluchten. Vanzelfsprekend is bij onze nieuwe huisvesting gekozen voor een duurzame energievoorziening.

Interessante Studies

  • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
  • Luchtvaart technologie (HBO)
  • Informatica (WO)
  • Technische informatica (WO)
  • Elektrotechniek (HBO)
  • Werktuigbouwkunde (HBO)
  • Kunstmatige intelligentie (WO)
  • Werktuigbouwkunde (WO)

Profiel gewenste studenten

Studenten met een afgeronde technische opleiding op universitair niveau zijn van harte welkom bij onze organisatie. De ideale kandidaat die bij ons komt werken is iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat, verantwoordelijkheid durft te nemen, een ondernemende mentaliteit en natuurlijk een gedegen technische opleiding heeft met ambities.

Voor studenten/afstudeerders hebben we interessante afstudeerstages of promotieonderzoeken. Voor studenten met een afgeronde technische opleiding veel verantwoordelijkheid, ontwikkelmogelijkheden om in de breedte of diepte een expert op het vakgebied te worden.

Aanbod voor Studenten

Interessante onderzoeksopdrachten en functies in  een uitdagende omgeving van technologieontwikkeling en –toepassing in de lucht- en ruimtevaart. Jaarlijks starten 8-10 high-potentials die volop de gelegenheid krijgen zich in de breedte of diepte van hun vakgebied verder te ontwikkelen.

Loopbaanmogelijkheden

Wie bij het NLR werkt neemt zelf verantwoordelijkheid voor zijn of haar carrière. Je krijgt veel vrijheid, want in vrijheid kom je tot de beste prestaties en tot de beste inzet van je competenties. Je kunt je binnen onze organisatie ontwikkelen van junior-niveau tot een senior positie. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen ontwikkeling, inzet en resultaten. Vanaf het moment dat je in je in dienst komt bij het NLR, ga je direct aan de slag met het uitvoeren van projecten, meestal in multidisciplinair teamverband. Ook heb je volop mogelijkheden tot het deelnemen aan cursussen en symposia.

Contactgegevens

Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum
Anthony Fokkerweg 2
1059 CM Amsterdam